تاریخچه اقلیم کردستان
منطقه اقلیم کردستان
منطقه کردستان در شمال کشور عراق قرار گرفته و از شرق با ایران از شمال با ترکیه و در جنوب با کشور عراق هم مرز است. این منطقه دارای یک حکومت خود مختار بوده که دارای نیروی های نظامی و سایر بخشی های حکومتی مخصوص می باشد.پایتخت اقلیم کردستان در شهر اربیل بوده و این شهر بزرگترین شهر در این منطقه می باشد. در این منطقه سرشماری برای جمعیت وجود ندارد اما احتمال وجود جمعیتی در حدود 6میلیون نفر تخمین زده می شود.در این منطقه قومیت های فراوانی از جمله آشوری، عرب، ایزدی، اسرائیلی و ارمنی زندگی می کنند. مذهب غالب در این منطقه مسلمان سنی مذهب می باشد که داراری بیشترین جمعیت هستند. یکی از سخت ترین روزهای در این منطقه به زمان جنگ ایران و عراق باز می گردد. در این زمان حکومت بعث به منظور انفال این منطقه ویران کردن روستا و کشتن و تبعید افراد این منطقه را در دستور کار خود قرار داد. در نهایت این روزهای سیاه در این منطقه با بمباران شیمیایی حلبچه به اوج خود رسید.
وضعیت جغرافیایی کردستان
کردستان منطقه ای کوهستانی بوده که دارای مناطقی سرسبز و خوش آب و هوا می باشد. این منطقه دارای کوه های متعدد می باشد که بلندترین کوه در کشور عراق در این منطقه و در مرز با ایران قرار گرفته است.رود دجله که از کشور ترکیه سرچمه می گیرد با عبور از این منطقه به قسمت جنوبی کشور عراق می رود.منطقه کردستان دارای جنگل های گسترده ای می باشد که در طول سالیان اخیر به دلایل مختلف از بین رفته است.اصلی ترین دلیل آن را می توان برای تولید چوب از این مناطق و استفاده نادرست از این منابع بوده است.این منطقه در میان نه استان قرار گرفته است که بر بخشی از قسمت شمال عراق حکومت می کند. اخیرا این منطقه درخواست پیوستن شهرهای دیاله، صلاح الدین، نینوا و واسط را به اقلیم کردستان کرده است.
پرچم ایستاده اقلیم کردستان
پرچم اقلیم کردستان پرچم رسمی حکومت اقلیم کردستان می باشد. طرح و نمادی های به کار رفته در پرچم گرفته شده از سازمان خویبون می باشد.این سازمان در سال 1919 در جریان کشمکش های استقلال طلبانه با امپراتوری عثمانی توسط بدرخان طراحی و شکل گرفت.این پرچم توسط کشورهای منطقه و کشور عراق برای اقلیم کردستان به رسمیت شناخته می شود.این پرچم مختص به این منطقه بوده و کرد های ترکیه و سوریه از پرچم های متفاوتی استفاده می کنند. رنگ قرمز پرچم گرفته سده از خون شهیدانی است که در راه این منطقه ریخته شده است. رنگ سفید پرچم گرفته شده از خوی صلح جویی مردمان این سرزمین می باشد.رنگ سبز پرچم گرفته شده از سرسبزی و طراوت این منطقه می باشد.نماد خورشید به کار رفته در پرچم نشانی از آینده روشن و آزادی می باشد. این دو نماد یکی از مهم ترین نماد های مردمان این منطقه می باشد.همچنین این خورشید دارای بیست و یک پرتو می باشد که نشانی از روز نوروز در تاریخ 21 ماه مارس می باشد.